آشنایی با کربنات کلسیم و کاربرد های آن و فروش کلسیم کربنات

خانه>مطالب>آشنایی با کربنات کلسیم و کاربرد های آن و فروش کلسیم کربنات

آشنایی با کربنات کلسیم و کاربرد های آن و فروش کلسیم کربنات

کربنات کلسیم (سنگ آهک) چیست

کربنات کلسیم با فرمول ساختاری CaCo3 یکی از مهمترین کانی های تشکیل دهنده پوسته زمین است. این ماده کاربرد های مختلفی از جمله تولید آهک و مواد شیمیایی مختلف دارد. کربنات کلسیم در اشکال مختلف مانند سنگ آهک ، گچ ، سنگ مرمر و مرجان های آبی در طبیعت یافت می شود. برای اینکه بتوان این محصول را در صنایع و مشاغل مختلف استفاده نمود باید آن را کوبیده و پودر کرد و یا با روش حرارت دهی ، فراوری نمود که به آهک تبدیل شود. البته می توان به روش شیمیایی و از طریق عبور دادن گاز دی اکسید کربن در داخل محلول تهیه شده از آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) هم اقدام به تولید کلسیم کربنات در محیط صنعتی نمود. محصول تولید شده در این روش صنعتی به کربنات کلسیم رسوبی معروف بوده و اولین بار در سال 1850 تولید شد. این محصول یک ماده معدنی پر کاربرد است که بیشتر به عنوان فیلر و در حجم زیاد در صنایع تولید کاغذ ، پلاستیک ، پارچه ، رنگ و پوشش ، چسب ، پلیمر ، پلاستیک و لاستیک ، خمیر دندان ، مواد آرایشی بهداشتی ، خوراکی و داروئی بکار می رود.

انواع کربنات کلسیم

این محصول به صورت طبیعی در پوسته زمین و در معادن وجود دارد که به نام کربنات کلسیم معدنی GCC معروف است و یا می توان آن را در بخش صنعتی تولید می نمود که کربنات کلسیم رسوبی PCC نامیده می شود و می توان آن را با کیفیت ها و ویژگی های گوناگونی از نظر شکل و اندازه ذرات و خلوص و کیفیت تولید نمود. کربنات کلسیم موجود در طبیعت دارای ساختار های مختلف و کیفیت های متنوعی است و می تواند با بسیاری از مواد معدنی دیگر در ترکیب باشد. این محصول به صورت هیدراته یا خشک و در پلی مورف های مختلف به سه حالت کلی کلسیت ، آراگونیت و وتریت تشکیل شده و ماده اصلی سازنده آن ، بدن مرجان ها ، موجودات تک سلولی و سخت پوستان است که معمولا در آب های مک عمق و با درجه حرارت مشخص تولید شده است. کلسیت دارای ساختار لوزی بوده ، آراگونیت سوزنی شکل و وتریت کروی می باشد.

 

کربنات کلسیم پوشش دار (کوتد) چیست

اصولا کربنات کلسیم دارای سازگاری ذرات ضعیفی با ماتریس بسپاری داشته و در برخی محیط ها اختلاط اندکی دارد. این ماده در برخی محیط ها نظیر مواد پلیمری واکنش اندکی داشته و به خوبی دیسپرس نمی شود که در نتیجه محدودیت هایی به منظور استفاده از آن به عنوان فیلر در تولید برخی محصولات ایجاد می نماید. دلیل این امر را می توان عدم سازگاری در سطح آبدوستی (هیدروفیلی) کربنات کلسیم با سایر مواد موجود در محیط دانست.

برای اینکه بتوان انرژی پر کنندگی آن را به حداکثر رسانید ، باید کربنات کلسیم را پودر کرده و ذرات آن را تا حد ممکن ریز نمود. به دلیل اینکه با کاهش اندازه ذرات ، میزان انرژی مواد و سطح تماس آنها افزایش می یابد به همین دلیل پودر کربنات کلسیم میکرونیزه را تولید می نماییم. اما باید توجه داشت که این ماده تمایل زیادی به تجمع داشته و توده های کلوخه ای را در محیط های محلول تشکیل می دهد. به همین دلیل باید از پوشش دهنده ای سطحی مانند اسید استئاریک برای پوشش دهی آن استفاده نمود. این عمل سبب تولید کربنات کلسیم کوتد یا پوشش دار می شود که برای استفاده در صنایع مختلف ، به ویژه در تولید پلیمر و پلاستیک ها بکار می رود.

کربنات کلسیم پوشش دار

کاربرد کربنات کلسیم

کربنات کلسیم کاغذ سازی

تولید کاغذ بزرگترین زمینه مصرف کربنات کلسیم می باشد. به منظور تولید کاغذ تحریر و کاغذ دیواری از ترکیب کلسیم کربنات و برخی خاک های معدنی مانند کائولن و تالک می توان سود برد. کائولن باعث همگنی و براقیت کاغذ شده و کربنات هم میزان سفیدی ، جذب جوهر و نرمی کاغذ را افزایش می دهد. مقدار کربنات کلسیم در کاغذ می تواند بین 5 تا 50 درصد باشد که بستگی به خواص پوشش دهندگی مطرح شده و جنبه های اقتصادی صنعت کاغذسازی دارد. این محصول نوعی فیلر ارزان قیمت در صنعت کاغذ می باشد و مورد مصرف آن در کاهش هزینه تولید و بهبود شرایط مکانیکی کاغذ است. همچنین مواد کربناته بر اساس سایز ذرات دسته بندی می گردد و جهت تصحیح پی اچ مواد اسیدی کاربرد دارد. پی اچ بالا و محیط قلیایی می تواند استحکام و شرایط فیزیکی کاغذ را بهبود بخشیده و درخشانی آن را افزایش دهد. کربنات کلسیم را می توان برای کاهش هزینه تولید کاغذ استفاده نمود. این ماده همچنین به عنوان پرکننده اولیه در تولید کاغذ سیگار کاربرد دارد.

کربنات کلسیم کاغذ سازی

کربنات کلسیم در تولید پلاستیک

صنعت پلاستیک سازی هم یکی از مصرف کنندگان اصلی کربنات کلسیم رسوبی می باشد. استفاده از آن سبب کاهش هزینه های تولید پلاستیک خواهد شد. کربنات کلسیم در این صنعت به عنوان فیلر استفاده می شود، همچنین اگر بیش از 10 درصد در رزین ها بکار رود ، موجب ارتفاء خواص فیزیکی همچون مقاومت گرمایی و استحکام فشاری آن می گردد. کربنات کلسیم استخراج شده از معادن یک ماده غیر سمی ، بی بو و بدون طعم خاصی است که در صورت خالص بودن می توان آن را در تولید مواد غذایی هم بکار برد. کلسیم کربنات به عنوان فیلر در ترموپلاستیک اهمیت دارد زیرا PVC تنها پلیمر فله ای می باشد که به صورت پودر عرضه می گردد و فراوری می شود. به همین علت ، پودر کربنات کلسیم در تولید آن اهمیت دارد. در تولید کابل ها و لوله های پلاستیکی معمولا 10 تا 50 درصد و در پنجره های پی وی سی که جنس سخت تری دارند حدود 5 تا 15 درصد کربنات کلسیم به عنوان پرکننده مصرف می شود. ویژگی های این محصول در صنعت پلیمر باید به صورت دانه بندی در حدود 0.07 تا 2 میکرومتر ، سفیدی 95 تا 96 درصد و قدرت جذب روغن 35 تا 40 گرم به ازای هر 100 گرم پودر تعیین گردد.

کربنات کلسیم در pvc

کربنات کلسیم دارویی

ویژگی های منحصر به فرد کربنات کلسیم سبب مصرف آن در داروسازی شده از جمله می توان تولید داروهای ضد اسید معده و پرکننده قرص ها را نام برد. کربنات کلسیم مثل سایر ترکیبات کلسیم می تواند به عنوان منبع غنی کلسیم در خوراکی ها بکار گرفته شود. از آنجا که این ماده باعث آلکالوسیس سیستماتیک (وضعیتی که قلیائیت مایعات و بافت های بدن به شکل غیر عادی بالا می رود) نمی شود بنابراین کربنات کلسیم به عنوان یک ضد اسید معده غیر سیستماتیک طبقه بندی شده است. البته زیان مصرف طولانی مدت مواد معدنی از جمله کلسیم کربنات ، رسوب آن در بافت های بدن و آسیب رسانی به کلیه ها می باشد. به این دلیل جهت درمان سوزش سر معده گاهی دیگر مواد قلیایی جایگزین کربنات کلسیم می گردد. یکی از داروهای تولیدی با این ماده معدنی ، قرص کلسیم با دوز 300 تا 600 میلی گرم است که به عنوان یک مکمل دارویی به همراه زینک یا کلسیم دی 3 استفاده می شود. اصولا کربنات کلسیم خوراکی و دارویی برای مصرف در تولید انواع آنتی اسیدها ، پر کننده در خمیردندان ها ، مکمل کلسیمی و قلیایی در تولید دارو ها ، بهبود کیفیت آدامس های جویدنی و فیلر مصرفی در مواد آرایشی است.

قرص کربنات کلسیم

کربنات کلسیم رنگ سازی

کربنات کلسیم ماده ای سفید رنگ ، با چگالی پایین و واکنش دهی اندک با رنگدانه و پیگمنت ها، چسب ها و دیگر مواد اولیه مورد مصرف در تولید رنگ و پوشش های سطحی است. این ماده خاصیت قلیایی داشته و خورندگی ندارد بنابراین از سایش زیاد دستگاه جلوگیری می کند. همچنین خاصیت دیگر آن این است که با روش های رایج پرداخت مواد تقویت کننده کربنات کلسیم ، در هر توزیع و اندازه ذرات مورد نظر یافت می شود. این امر مخصوصا جهت تنظیم ویژگی های فیزیکی نظیر دیسپرس شدن و حفظ براقیت مفید است. انواع مختلف کربنات کلسیم کاربرد گسترده ای در تولید لاتکس و رنگ دیوار های مسطح دارند. رنگ های تولید شده با آن ، درخشندگی یکنواخت و پوشش زیادی ایجاد می نمایند. هر چه پودر آن ریزتر باشد در لعاب رنگ ماثرتر بوده و ایراداتی نظیر طغیان ، فلوته شدن ، رگه انداختن و طبله کردن را برطرف می کند. پودر کربنات کلسیم رسوبی و معدنی پوشش دار جهت تقویت رنگ و پوشش (به جز رنگ سیاه) در فرمولاسیون کائوچو استفاده می شود. این پوشش ها برای بهبود قدرت پخش در محصول و کاهش مدول الاستیسیته مفید هستند.

کربنات کلسیم در رنگ سازی

فروش کربنات کلسیم

گروه کارخانجات پارس شیمی ، تولید کننده کربنات کلسیم معدنی و فراوری شده ، بزرگترین تولید کننده این محصولات جهت تامین نیاز صنایع و مشاغل مختلف در کشور می باشد. بعلاوه این مجموعه تولیدی ، صادرات گسترده محصولات خود را به کشورهای همسایه ، عراق ، ارمنستان ، هند در بسته بندی های متنوع دارد. به پاس اعتماد و همکاری خریداران گرامی ، گروه صنعتی پارس شیمی موفق به عرضه محصولات معدنی با کیفیت بی رقیب و قیمت غیر قابل رقابت در کشور شده و تلاش زیادی در حفظ کیفیت و قیمت محصولات خود دارد. برای خرید کربنات کلسیم به هر میزان ، با ما تماس حاصل نمایید.

2020-08-26T09:26:42+00:00
error: Content is protected !!