قرص کربنات کلسیم

خانه>مطالب>قرص کربنات کلسیم

قرص کربنات کلسیم

قرص کربنات کلسیم چیست

کربنات کلسیم یکی از مهمترین عناصر تشکیل دهنده بدن انسان و سایر موجودات زنده است که وظایف مهمی نظیر استخوان سازی ، ترشح هورمون ها ، تنظیم ضربان قلب و عملکرد سیستم عصبی را در بدن ما ایفا می کند. هر فرد بالغ روزانه در حدود 1000 تا 1200 میلی گرم کلسیم به منظور انجام امور زیستی بدن خود نیاز دارد که باید از طریق مواد غذایی جذب بدن شود. اما در برخی موارد بدن فرد قادر به جذب کلسیم لازم نیست که در نتیجه سبب می گردد تا نیاز به مصرف مکمل های کلسیمی همچون قرص کربنات کلسیم ایجاد شود.

زمان ، روش و دلیل مصرف قرص کربنات کلسیم

عوامل مختلفی همچون مصرف دخانیات ، عدم تحرک فیزیکی کافی ، مشکلات گوارشی ، تغییرات هورمونی و مصرف برخی داروها موجب می شود که بدن فرد قادر به جذب میزان کافی کربنات کلسیم نباشد. با افزایش سن ، توان بدن در جذب کلسیم از مواد خوراکی کاهش می یابد بنابراین توصیه شده است که خانم های بالای 50 سال و در کل افراد بالای 65 سال به صورت منظم از یک مکمل کلسیم مانند قرص کربنات کلسیم استفاده کنند.

همچنین با توجه به اینکه کلسیم در محیط اسیدی بهتر جذب بدن می شود ، بنابراین قرص کربنات کلسیم را همراه غذا میل نمایید.

مصرف برخی مواد غذایی همچون کافئین ، الکل و سبوس جذب کلسیم را از طریق روده ها کاهش می دهد. از طرفی مصرف دیگر ریز مغذی ها می تواند در فرایند جذب کلسیم تداخل ایجاد نماید بنابراین بین مصرف قرص کربنات کلسیم و قرص آهن حدود 2 ساعت فاصله بیاندازید.

عوارض قرص کربنات کلسیم

قرص کربنات کلسیم هم مانند دیگر قرص های شیمیایی علاوه بر مزایایی که برای بدن دارد ، عوارضی هم در پی خواهد داشت. از جمله عوارض قرص کلسیم می توان به این مورد اشاره نمود که در صورت مصرف خودسرانه و بیش از حد آن ، در کلیه ها رسوب کرده و تشکیل سنگ می دهد. همچنین می تواند موجب افزایش فشار خود شود. مصرف قرص کلسیم در دوران بارداری و شیردهی باید حتما با تجویز پزشک متخصص باشد زیرا برخی داروها از طریق شیر مادر وارد بدن نوزاد خواهد شد. مصرف قرص کربنات کلسیم همچنین می تواند عوارض دیگری همچون اسهال ، دل درد ، حالت تهوع و یبوست را نیز در پی داشته باشد.

انواع قرص کلسیم

قرص کلسیم از چندین ترکیب مختلف قابل تولید است. اولی ، سیترات کلسیم می باشد که غلظت پایین تری از کلسیم را داشته و برای جذب نیازی به محیط اسیدی ندارد. اما نوع رایج تر قرص کلسیم ، قرص کربنات کلسیم است که غلظت بالای کلسیمی داشته و برای مصرف باید با وعده های غذایی مصرف شود. انواع دیگری با اسامی گلکنات کلسیم و لاکتات کلسیم هم هستند که برای تولید قرص کلسیم مورد استفاده قرار می گیرند.

2019-09-09T10:51:59+00:00
error: Content is protected !!