کاربرد کربنات کلسیم در تولید سرامیک و شیشه

خانه>مطالب>کاربرد کربنات کلسیم در تولید سرامیک و شیشه

کاربرد کربنات کلسیم در تولید سرامیک و شیشه

کربنات کلسیم یک ماده معدنی استثنائی است که موارد مصرف بی شماری دارد. ما بیشتر با کاربرد های کربنات کلسیم در صنایع ساختمانی و عمرانی و یا به عنوان مکمل های دارویی و غذایی در خوراک انسان و دام آشنا هستیم. کلسیم کربنات یکی از مهم ترین پر کننده های مصرفی در تولید مواد و مصالح ساختمانی است که از آن جمله می توان به کاربرد کربنات کلسیم در تولید سرامیک و شیشه اشاره نمود. استفاده از کلسیم کربنات در تولید این محصولات علاوه بر اینکه موجب کاهش چشمگیر هزینه های تولید می گردد ، همچنین مزایای دیگری هم دارد که با آن ها آشنا خواهیم شد.

کربنات کلسیم در تولید سرامیک

کاشی و سرامیک از جمله مهم ترین مواد مصرفی در ساختمان های امروزی به شمار می آیند. بسیاری از بخش های ساختمان همچون حمام و توالت ، پارکینگ ، آشپزخانه ، کف واحد ها و … به منظور شستشوی راحت تر و زیبایی بیشتر با کاشی و سرامیک پوشانده می شوند. سرامیک انواع مختلفی همچون سرامیک متخلل و سرامیک شیشه ای دارد و در تولید انواع مختلف سرامیک از دو ماده معدنی ماسه سیلیسی و کربنات کلسیم (یا مشتقات آن همچون اکسید کلسیم) استفاده می شود. کاربرد کربنات کلسیم در تولید سرامیک بعنوان ماده کمک ذوب است. ماده کمک ذوب سبب کاهش هزینه حامل های انرژی و مواد سوختی جهت ذوب مواد اولیه در کوره می شود. همچنین کربنات کلسیم جایگزین بخشی از مواد اولیه مصرفی شده و به عنوان ماده ای ارزان قیمت ، هزینه تولید را کاهش می دهد.

کربنات کلسیم در تولید شیشه

با وجود اینکه شیشه یک ترکیب شفاف است ، ولی در تولید آن از مواد معدنی مختلفی استفاده می شود. کربنات کلسیم یکی از پر کننده های مورد مصرف در تولید این محصول است که باید دارای مشخصات فنی مختلفی همچون غلظت پایین آهن ، فاقد رطوبت و مشخصات پایدار شیمیایی باشد. در صورت مصرف کربنات کلسیم در تولید شیشه ، این ماده مزایای مختلفی به عنوان ماده نگهدارنده ، کمک ذوب ، تثبیت کننده و اصلاح کننده غلظت دارد. از طرفی به افزایش استحکام و مقاومت فشاری شیشه هم کمک می کند.

2019-09-09T10:53:31+00:00
error: Content is protected !!