با ما تماس بگیرید 33324980-021 - 09107845760

کربنات کلسیم در نان

خانه > مطالب > کربنات کلسیم در نان

کربنات کلسیم در نان

کاربرد کربنات کلسیم در نان

کربنات کلسیم در نان مصرفی روزانه یکی از روش های غنی سازی نان جهت دریافت کافی این عنصر به منظور تقویت توده استخوانی و کاهش خسارات مالی و درمانی بیماری پوکی استخوان است. البته کلسیم موجب افزایش مقاومت بدن در برابر بسیاری از ناهنجاری های عصبی و گوارشی و برخی انواع سرطان می باشد. بهترین روش دریافت املاح معدنی و ویتامین ها از طریق مواد غذائی و خوراکی ها است. با توجه به افزایش قیمت مواد لبنی و کاهش سهم آن در سفره خانوار ایرانی و یا حتی مشکلات مربوط به عدم حضم لبنیات به دلیل عدم تحمل لاکتوز ، می توان با افزودن کربنات کلسیم در نان ، این کمبود را جبران نمود.

با توجه به مصرف بالای نان در جامعه به عنوان خوراک اصلی مردم ، افزودن و فرموله کردن منابع کلسیم همچون سولفات کلسیم و کربنات کلسیم مورد توجه قرار دارد. طبق تحقیق آکادمیکی که از سوی برخی محققان دانشگاه های شهید بهشتی و تربیت مدرس انجام گرفت نشان داد که مصرف 5 تا 10 گرم کربنات کلسیم در هر کیلوگرم آرد مورد مصرف نانوایی ها سبب تقویت شبکه گلوتنی و مقاومت خمیر نان می شود. این منابع کلسیمی علاوه بر اینکه هیچ ‘,ki تاثیر سوء بر کیفیت نان ندارند ، همچنین موجب افزایش میزان جذب آب ، زمان مقاومت خمیر ، زمان حجیم شوندگی و ارزش والوریمتری می گردند.

چرا باید کربنات کلسیم در نان بکار رود؟

عنصر کلسیم نقش های فراوان و متعددی در بدن موجودات زنده بر عهده دارد. کلسیم نقش اصلی در ایجاد و تقویت استخوان و اسکلت بندی بدن را دارد و همچنین برای جلوگیری از مشکلات عصبی و گوارشی و بروز سرطان روده هم ماثر است. اهمیت جذب کلسیم از مواد غذائی همچون لبنیات ، آجیل و … به این دلیل است که اگر بدن با کمبود این عنصر مواجه گردد ، کلسیم را از استخوان ها خارج می نماید تا قادر به انجام اعمال حیاتی لازم باشد که این عمل سبب ایجاد پوکی استخوان خواهد شد.

بر اساس آمار سازمانی های بهداشتی در جهان ، بدن انسان نیازمند روزانه هزار میلی گرم کلسیم است. با توجه به کاهش مصرف لبنیات در ایران ، مردم کشور ما تقریبا نیمی از این میزان کلسیم مورد نیاز را دریافت می کنند. به دلیل این که نان ، قوت غالب مردم کشور است ، استفاده از کربنات کلسیم در نان یک روش مناسب جهت تامین نیاز بدن به کلسیم در افراد می باشد. به منظور غنی سازی مواد خوراکی با کلسیم می توان از ترکیبات مختلفی همچون کربنات کلسیم ، سیترات کلسیم ، سولفات کلسیم و لاکتات کلسیم استفاده نمود. البته کربنات کلسیم نسبت دیگر ترکیبات ، از قیمت ارزان تری با توجه به غلظت کلسیمی برخوردار است.

بر اساس مطالبی که پیش تر گفته شد ، توصیه می شود که استفاده از کربنات کلسیم در نان در کشور ما گسترش یابد. مسلما این امر توسط نانوایی ها امکان پذیر نبوده و باید سازمان های ذیربط در مرحله تولید آرد اقدام به افزودن مکمل های کلسیمی نمایند. افزودن کربنات کلسیم به نان ، هزینه چندانی ندارد اما به دلیل کاهش هزینه های ایجاد پوکی استخوان برای سلامت جامعه و سیستم سلامت کشور ، مسلما تاثیرات فوق العاده چشمگیری برای جامعه خواهد داشت.

۱۳۹۹-۲-۲ ۱۰:۳۷:۵۰ +۰۰:۰۰
error: Content is protected !!