منابع کربنات کلسیم

خانه>مطالب>منابع کربنات کلسیم

منابع کربنات کلسیم

کربنات کلسیم در جهان به مقادیر فراوانی وجود دارد. سنگ کربنات کلسیم تشکیل دهنده بخش بزرگی از پوسته کره زمین است و به مقادیر فراوانی در نقاط مختلفی می توان معادن آن را یافت. اصولا کلیه سنگ های کلسیمی موجود در پوسته زمین از ته نشین شدن اجساد موجودات زنده آبزی ایجاد شده است که پس از هزاران سال فشرده شدن ، تشکیل سنگ های رسوبی کربنات کلسیم را داده اند.

کلسیم در ساختارهای مختلفی نظیر منابع معدنی و آلی وجود دارد. البته تمامی انواع کربنات کلسیم قابل استخراج نیست ولی ما در این مطلب به بررسی منابع کربنات کلسیم می پردازیم. اهمیت استخراج کلسیم از کربنات کلسیم به دلیل نیاز بدن موجودات زنده به این ماده می باشد. کلسیم نقش اساسی در تشکیل و تقویت ساختار اسکلتی بدن انسان و حیوانات دارد. همچنین بسیاری از فرایندهای زیستی نظیر عملکرد سیستم گوارش هم نیازمند وجود کلسیم باشد. از کلسیم به صورت کربنات کلسیم و یا ترکیبات مختلف آن می توان برای تغذیه دام و طیور و یا ماهیان و آبزیان نیز استفاده نمود. در کشاورزی هم از ترکیبات کلسیمی برای تقویت خاک استفاده می شود.

منابع کربنات کلسیم در پوسته زمین

اصولا کلیه سنگ های کلسیم دار در قالب سنگ کربنات کلسیم قرار می گیرد. انواع مختلف سنگ کربنات کلسیم موجود در معادن به صورت سنگ آهک ، کلسیت ، آراگونیت ، تراورتن ، مرمریت و سنگ گچ شکل می گیرد. میزان غلظت کلسیم و همچنین ناخالصی های موجود در سنگ مشخص کننده نوع کانی معدنی ایجاد شده است. سنگ آهک و گچ فراوان ترین انواع کربنات کلسیم هستند که کاربرد های زیادی بخصوص در امور ساختمانی دارند.

منابع آلی کربنات کلسیم

معمولا اجزاء سخت تشکیل دهنده موجودات زنده از ترکیبات کلسیمی همچون کربنات کلسیم تشکیل می شود. از جمله منابع زیست شناختی کربنات کلسیم می توان به پوسته تخم مرغ ، صدف حلزون ، صدف دریایی ، استخوان های جانوری و … اشاره نمود. برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن می توان از سبزیجات با رنگ سبز تیره نظیر بروکلی استفاده کرد.

منابع فرازمینی کربنات کلسیم

ایجاد کربنات کلسیم وابسته به وجود آب در سیاره زمین است بنابراین نباید این ماده در سایر سیارات وجود داشته باشد. اما دانشمندان احتمال قوی بر وجود کربنات کلسیم در سیاره مریخ را شناسایی نموده اند و آن را دلیلی بر وجود آب در این سیاره می دانند.

 

منبع : وبگاه ویکی‌پدیا

2019-09-09T10:09:16+00:00
error: Content is protected !!